PEC Zwolle heeft optie tot koop op PSV'er: Een realistisch bedrag

PEC Zwolle heeft optie tot koop op PSV'er: "Een realistisch bedrag"

13-10-2018 20:58
4

Mocht PEC Zwolle tevreden zijn over Kenneth Paal, dan kan de club vòòr 1 april 2019 besluit om een koopoptie te lichten en de huurling definitief over te nemen van PSV. Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelt dat in gesprek met Voetbal International. 

De selectie van PEC bevat dit seizoen zes huurlingen: Paal, Denis Genreau, Ouasim Bouy, Gianluca Scamacca, Alessandro Tripadelli en Dean Bouzanis. Dat lijkt een relatief hoog aantal. Nijkamp nuanceert: "Eigenlijk is dat er maar één. Bij alle spelers, met uitzondering van Ouasim, hebben we een zekere optie. Bij de twee Italianen zit er een verdienmodel aan het aantal gespeelde wedstrijden en bij de anderen hebben we een optie tot koop."

"Met deze huurafspraken hebben wij dus de regie. Voor mij zijn dat als het ware contractspelers", vervolgt hij. "Neem Kenneth Paal. Die voetbalt hier een jaar. Vinden wij hem goed genoeg, dan lichten we vóór 1 april zijn optie en betalen we een realistisch bedrag aan PSV. Dat is al meegenomen in de begroting voor komend seizoen."

De 21-jarige Paal stond dit seizoen drie keer in de basis bij PEC.