Scorende Van Dijk verbaasd: 'Je houdt dat niet voor mogelijk'

Scorende Van Dijk verbaasd: 'Je houdt dat niet voor mogelijk'

13-10-2018 23:10
24

Virgil van Dijk kan zélf amper geloven dat het Nederlands elftal zaterdagavond met overtuigende cijfers (3-0) van Duitsland heeft gewonnen. De captain van Oranje, zelf goed voor de openingstreffer in de Johan Cruijff Arena, houdt bovenal een 'heel goed gevoel' over aan de Nations League-zege. 

"Duitsland is niet zomaar een ploeg. Het zijn spelers van topkwaliteit, die bij topclubs spelen. Vooraf houd je zo'n uitslag niet voor mogelijk", zei Van Dijk direct na het duel, voor de camera van de NOS. "Als je van tevoren had gezegd dat we met 3-0 van Duitsland zouden winnen, had niemand je geloofd."

Hoewel Nederland met name in de tweede helft behoorlijk onder druk stond, vond de verdediger het 'een goede pot'. "We hebben de nul gehouden, heel mooi. Hard gewerkt, druk gezet en op het middenveld ballen veroverd. Die 2-0 was belangrijk, toen was het voor mijn gevoel wel game over."

Hij hoopt dat Oranje door de klinkende zege over een drempel heen is. "Het is mooi dat we hebben gewonnen. We zijn er nog lang niet, maar ik voel dat we op de goede weg zijn. We moeten hiervan genieten, maar we zijn er nog niet."

Lees ook: Van Dijk, Memphis en Wijnaldum bezorgen Oranje grootste zege ooit op Duitsland

Lees ook: Spelersrapport: nieuwe Oranje-ster maakt status waar, geen enkele onvoldoende