Exit via AZ-achterdeur: Dacht echt dat hij het zou gaan maken bij ons

Exit via AZ-achterdeur: "Dacht echt dat hij het zou gaan maken bij ons"

14-10-2018 10:13
14

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, vindt het jammer dat Levi Garcia er niet in is geslaagd om door te breken in Alkmaar. Afgelopen zomer verkaste de vleugelaanvaller transfervrij naar het Israëlische Ironi Kiryat Shmona. 

"Ik had een zwak voor Levi, dacht echt dat hij het zou gaan maken bij ons. Het is een enorme krachtmachine met een individuele actie en snelheid. Hij was de snelste speler uit de selectie. Na een goed begin bij AZ kon hij zich in wedstrijden niet meer tonen", blikt Huiberts terug via de officiële kanalen van AZ.

"Levi liet niet meer zien wat hij op trainingen wél kon. Want op het trainingsveld dacht je: ja, dit is echt een bijzonder talent. Heel jammer, want Levi heeft mogelijkheden genoeg gehad om zich te laten zien."

De Alkmaarders hadden een optie om het aflopende contract van Garcia te verlengen tot 2020. "Maar het zag er niet naar uit dat hij dit seizoen basisspeler zou worden. En omdat hij een speler van buiten de EU is, zit je ook aan bepaalde financiële voorwaarden vast. Voor een bankzitter bij AZ zou dat ver boven budget zijn. Dus dat risico hebben we niet genomen."