'Ik schrijf mijn doelstellingen nu in een schrift. Ja, ook Oranje staat er in'

'Ik schrijf mijn doelstellingen nu in een schrift. Ja, ook Oranje staat er in'

14-10-2018 10:28
13

Zijn periode bij Sparta in de Jupiler League heeft Denzel Dumfries geholpen om te bereiken waar hij nu is. Dat zegt de 22-jarige vleugelverdediger in gesprek met ANP. Zaterdagavond maakte Dumfries zijn debuut in het Nederlands elftal. 

"Ik ben altijd in mezelf blijven geloven en zie hier. Ik win nu met Oranje van Duitsland. En met 3-0 nog wel", aldus de vergulde rechtsback van PSV. Nog maar een paar jaar geleden was hij met Sparta actief op het tweede niveau. Steeds stelde Dumfries concrete doelen voor zichzelf op.

Wedden

Meer odds

"Eerst schreef ik dat allemaal op de muren van mijn slaapkamer. Maar later kreeg mijn zus die kamer en zij heeft over alles heen geschilderd. De laatste jaren schrijf ik mijn doelstellingen op in een schrift. Ja, daar stond ook het Nederlands elftal al in. Maar ik ben nog niet klaar. Daar komt nog veel meer in."

Net als Dumfries speelden ook onder meer Frenkie de Jong en Arnaut Groeneveld in de Jupiler League. "Sommige jongens hebben meer tijd nodig. Ik had het zonder de eerste divisie nooit meteen gered."