Veerman ontving 'schandalige' boete van Heerenveen: Wat moet ik dan zeggen?

Veerman ontving 'schandalige' boete van Heerenveen: "Wat moet ik dan zeggen?"

14-10-2018 11:38
25

In een uitgebreid interview met het Noordhollands Dagblad vertelt Henk Veerman dit weekend over een boete die hij in het verleden ontving van sc Heerenveen. De lange spits vond de straf 'een schande'. 

Heerenveen berispte Veerman, omdat hij na afloop van een wedstrijd duidelijk liet blijken dat hij niet blij was met zijn plek op de bank. De Friese club vond het 'ongepaste uitspraken' en deelde een boete uit. "Een boete omdat ik had gezegd dat ik niet blij was met mijn rol als wisselspeler. Wat moet ik dan zeggen? Dat ik blij ben met m'n plekkie op de bank?"

"Ik had het 'genuanceerder moeten brengen', vond de club", aldus Veerman. Zijn openheid heeft hem waarschijnlijk minuten gekost, denkt de targetman, die sinds enkele maanden in dienst is bij het Duitse St. Pauli. 

"Ik geef mijn mening over bijvoorbeeld de speelwijze en niet alle trainers vinden dat leuk. Terwijl ik denk dat je als trainer het beste wél naar je spelers kunt luisteren. Dat doen mannen als Guardiola en Van Gaal namelijk ook."

"Je hebt niet veel aan ja-knikkers. Je moet samen wedstrijden zien te winnen. Daarom zal ik ook altijd mijn mening geven."