Van der Vaart: Het is schandalig hoe er met zo'n grootheid is omgegaan

Van der Vaart: "Het is schandalig hoe er met zo'n grootheid is omgegaan"

14-10-2018 12:47
54

Rafael van der Vaart is niet te spreken over de manier waarop voormalig bondscoach Marco van Basten is behandeld door pers en publiek. De oud-international werkte bij het Nederlands elftal met veel plezier met hem samen. 

Van der Vaart - zaterdag uitgezwaaid na de zege op Duitsland én benoemd tot bondsridder van de KNVB - zei dat bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Ik heb het al in een paar interviews gezegd. Het is schandalig hoe er met zo'n grootheid is omgegaan."

"Natuurlijk zal hij ook fouten hebben gemaakt, maar het échte topvoetbal wat we begonnen te spelen met Oranje, was onder hem. Ik vond het een geweldige trainer", aldus de 109-voudig international. "Hij zei tegen Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en mij: jullie moeten het gaan doen met z'n vieren. Ga met elkaar zitten. Hij zag dat. Elke dag goede trainingen...  Ik heb goede ervaringen met hem gehad."

Van Basten, bondscoach tussen 2004 en 2008, maakte eerder deze week bekend dat hij stopt als hoofd technische ontwikkeling bij de FIFA