Go Ahead deelt gevoelige tik uit: drie late treffers vellen degradant Roda JC

14-10-2018 14:05
51

Go Ahead Eagles heeft een belangrijke slag geslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC werd op de Adelaarshorst met 3-0 verslagen, al leek het lange tijd op een 0-0 uit te draaien.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Het spel kabbelde op en neer, zonder dat een van beide ploegen écht aanspraak wist te maken op de openingstreffer. Ook na rust bleef het spektakel lange tijd uit. Na 66 minuten spelen was Go Ahead dicht bij de 1-0, maar een poging van de thuisploeg spatte uiteen op de lat. In de nastoot werd een poging van Mario Engels gepareerd door de sluitpost van de Deventenaren.

Na 80 minuten spelen was het alsnog raak voor Go Ahead: Paco van Moorsel zocht de lange hoek en wist Tim Muyters te verschalken. Vrijwel direct daarna ging Go Ahead erop en erover. In de 82e minuut kopte Thomas Verheydt zijn ploeg in veilige haven. Toen het verzet van de Limburgers gebroken was bleef Go Ahead aanzetten en dat resulteerde in een derde treffer: opnieuw wist Van Moorsel het net te vinden.

Door de uiteindelijk ruime zege mag Go Ahead Eagles zich voorlopig koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Met twintig punten uit negen wedstrijden wordt de eerste plek gedeeld met Almere City, maar de Deventenaren hebben een beter doelsaldo. Later op de middag komen FC Twente en Sparta nog in actie. Ook die ploegen komen bij winst op twintig punten.