Curieuze goal bij Go Ahead-Roda JC: 'Kunt niet buitenspel staan na een doeltrap'

Curieuze goal bij Go Ahead-Roda JC: 'Kunt niet buitenspel staan na een doeltrap'

14-10-2018 15:33
37

Go Ahead Eagles-spits Thomas Verheydt (links op de foto) speelde zondagmiddag een belangrijke rol bij de late 3-0 zege op Roda JC. De 26-jarige Hagenaar kopte zelf de tweede treffer binnen en kreeg alle gelegenheid om de 3-0 van Paco van Moorsel (rechts op de foto) voor te bereiden.

Verheydt was in het strafschopgebied van Roda blijven hangen en nam een verre uittrap van doelman Hobie Verhulst in ontvangst, waarna hij de bal rustig kon afleggen op de meegelopen Van Moorsel. "Ik weet niet of zijn ons goed geanalyseerd hebben, maar Verhulst heeft een hele verre trap", aldus de stomverbaasde spits tegenover FOX Sports. "Zij sloten aan tot aan de middellijn, maar je kunt natuurlijk niet buitenspel staan uit een doeltrap."

Met de 3-0 overwinning op de Limburgers heeft Go Ahead zich weer aan kop van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De Deventenaren zijn juist aan een zware serie bezig: de wedstrijden degradanten Sparta en Roda JC zijn pas net achter de rug, maar Kowet mag het binnenkort opnemen tegen medekoploper Almere City, SC Cambuur en Ajax (voor de KNVB Beker, red.). "Het is elke week feest hier. Mooi toch?", sluit Verheydt af.

Lees ook: Go Ahead deelt gevoelige tik uit: drie late treffers vellen degradant Roda JC