'Frenkie de Jong ging zich ermee bemoeien, als Cruijff in z'n beste dagen'

'Frenkie de Jong ging zich ermee bemoeien, als Cruijff in z'n beste dagen'

14-10-2018 16:45
151

Het was vooral spelverdeler Frenkie de Jong die Oranje zaterdagavond op de goede weg hielp na een moeizame start tegen Duitsland. Dat vindt Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf. 

In de openingsfase van het thuisduel met Die Mannschaft liep het bij onder meer Matthijs de Ligt niet lekker, zag Driessen vanaf de tribune. "Van debutanten kan ik me voorstellen dat ze zenuwachtig zijn, maar van De Ligt verwacht je niet dat-ie met 220 volt op z'n schoenen loopt", zegt hij voor de camera van Telegraaf TV

"Bij hem reken je op een leidersrol. In het begin liep dat helemaal niet. Op een gegeven moment ging Frenkie de Jong zich ermee bemoeien. Hij ging wijzen, zoals Johan Cruijff in z'n beste dagen, allerlei mensen neerzetten. Waar ze moesten staan, wat er moest gebeuren in de opbouw... Toen ging het ineens wél draaien."

"Als De Jong zelf aan de bal kwam, deed hij eigenlijk alleen maar goede dingen. Z'n passing was goed, het passeren. Zijn versnelling is weergaloos. (...) Als hij echt op gang komt, is er geen houden meer aan. De Jong gaf Oranje na die 25 nerveuze minuten een boost om de schroom van zich af te gooien."

Lees ook: Spelersrapport: nieuwe Oranje-ster maakt status waar, geen enkele onvoldoende