In het kort: Italië duwt Polen naar Divisie B, Rusland bijna gepromoveerd

In het kort: Italië duwt Polen naar Divisie B, Rusland bijna gepromoveerd

Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2018 om 22:42zo 14-10-2018 om 22:42

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Italië duwt Polen in extra tijd naar Divisie B
Polen heeft zondagavond tegen Italië een zure thuisnederlaag moeten slikken. De confrontatie in Groep 3 van Divisie A leek zonder doelpunten te eindigen, maar Cristiano Biraghi besliste anders. Polen kan Italië en Portugal niet meer inhalen en degradeert hierdoor naar Divisie B. Italië de marge met koploper Portugal verkleind tot twee punten, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Rusland op rand van promotie
Rusland staat op de rand van promotie in de Nations League na een 2-0 overwinning op Turkije. De mannen van Stanislav Cherchesov staan na drie wedstrijden op negen punten in Groep 2 van Divisie B. Turkije heeft er drie. Bij Rusland maakten Roman Neustädter en Denis Cheryshev de doelpunten. De winnaar van Divisie B promoveert naar Divisie A.

Portugal wint opnieuw
Portugal heeft na de Nations League-wedstrijd tegen Polen van afgelopen donderdag ook gewonnen van Schotland. Het oefenduel werd met 1-3 gewonnen. Bij Portugal ontbrak Cristiano Ronaldo, die niet geselecteerd is, maar ook zonder de Juventus-ster kon er worden gewonnen. Vlak voor rust scoorde Hélder Costa. Een kwartier voor tijd maakte Éder de beslissende 0-2, waarna Armindo er 0-3 van maakte. Schotland deed in de 93e minuut via Steven Naismith iets terug.

Tadic verprutst penalty, Servië speelt gelijk
De Nations League-clash tussen Roemenië en Servië is zondagmiddag in een doelpuntloze remise geëindigd. Op slag van rust had Ajax-aanvaller Dusan Tadic de kans om Servië op voorsprong te schieten. De bal ging op de stip na een lompe overtreding van Gabriel Tamas. Hij kreeg direct rood. Tadic schoot de penalty die volgde hoog over. In de resterende 45 minuten werd niet meer gescoord. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws