Kraay jr.: 'Vijftien interlands het gevoel dat zij hun broer naar Oranje stuurden'

Kraay jr.: 'Vijftien interlands het gevoel dat zij hun broer naar Oranje stuurden'

14-10-2018 18:09
33

Hans Kraay jr. deelt complimenten uit aan Georginio Wijnaldum. Eindelijk laat de middenvelder van Liverpool bij Oranje zien wat hij waard is, zegt de analist. Wijnaldum was tegen Duitsland (3-0) een van de beste spelers aan Oranje-zijde.

"Ik was opgewonden vanwege Wijnaldum. Ik had tien, vijftien interlands het gevoel dat Promes, Strootman en Wijnaldum hun broer stuurden. Dat dat niet de echte Promes, Strootman en Wijnaldum waren", zegt Kraay jr. bij De Tafel van Kees van FOX Sports.

"Als ik naar Liverpool kijk, geniet ik echt van een goede en frisse Wijnaldum. Het is de enige middenvelder van ons die bij een topclub speelt. Koeman heeft hem iets verder naar voren gezet. Hij speelt niet echt op tien, maar net voor De Jong en De Roon. Ik vind dat hij een van de weinige spelers is die vuile meters vooruit maakt. Trainers zeggen dat stofzuigers vuile meters maken, maar hij zorgt altijd dat centrale verdedigers en middenvelders keuzes hebben. Ik heb echt van hem genoten."

Rafael van der Vaart ziet op het veld een klik tussen Wijnaldum en Frenkie de Jong. "Ik denk dat het voor hem heel belangrijk is dat Frenkie de Jong speelt. Het is ook geen spelmaker. We verwachten omdat hij bij Liverpool speelt dat hij het hele team gaat dragen. In mijn ogen kan hij dat niet. De Jong speelt die ballen wel door het midden."

Aad de Mos is erg te spreken over het middenveld van Oranje. "Je hebt nu drie specialisten. Je hebt De Roon die ballen afpakt, die is daar een specialist in, je hebt er een die er tussen komt als de opbouw moeilijk gaat, De Jong, en je hebt een loper (Wijnaldum, red.). Dit is het ideale middenveld. Je hebt specialisten die in hun positie dominant zijn."