Vraagtekens bij Kieft: Het is zó'n goede voetballer. Wat is dat dan?

Vraagtekens bij Kieft: "Het is zó'n goede voetballer. Wat is dat dan?"

14-10-2018 20:45
34

Aan tafel bij Rondo zet men vraagtekens bij Memphis Depay, die bij Olympique Lyon niet meer iedere wedstrijd speelt. Ronald Waterreus vergelijkt hem met Leroy Sané, die bij het Duitse elftal in hetzelfde schuitje zit.

"We zien hem ook te weinig spelen in Frankrijk, omdat hij daar dan weer regelmatig op de bank zit", zegt Wim Kieft bij het programma van Ziggo Sport. "Het is zó'n goede voetballer. Wat is dat dan?"

Waterreus vult aan: "Je zou zeggen: je moet hem altijd opstellen. Het is toch wel raar. Het heeft dan toch te maken met wie Memphis is. In Duitsland zien ze Sané misschien wel als onze Memphis en begrijpen mensen dat hij niet speelt."

Vervolgens gaat het over Sané, die bij het Duitse elftal niet helemaal uit de verf komt. "Als Sané echt zo goed is als iedereen zegt..Gisteren kreeg hij een grote kans, dan moet hij die erin schieten. Je hoort mij niet zeggen dat het geen goede voetballer is, maar je mag van een speler van dat niveau verwachten dat hij erin gaat. Bij een ploeg in problemen mag je zoiets verwachten", zegt Waterreus.

Youri Mulder denkt dat het rendement van Sané het grote probleem is. "Het probleem bij hem is dat hij weinig goals maakt en zijn rendement heel laag is. Men zegt in Duitsland dat spelers over hem hebben geklaagd. Onprofessioneel gedrag. Guardiola heeft hem er ook buiten gelaten."

Ruud Gullit wil niet te kritisch zijn op de Duitse vleugelspeler. "Het is toch een geweldige voetballer. Kom op nou, zeg. Wat een dreiging. Het is week in, week uit zo. Als hij fit is, speelt hij gewoon. In de belangrijkste wedstrijden speelt hij."