Van Hooijdonk: 'De Poule des doods in de Nations League is een zegen voor Oranje'

Van Hooijdonk: 'De Poule des doods in de Nations League is een zegen voor Oranje'

14-10-2018 22:29
40

Pierre van Hooijdonk is blij met de nieuwe zakelijkheid die zijn intrede heeft gedaan bij het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman onderscheidde zich zaterdag tegen Duitsland door toe te slaan in de counter.

De traditionele Hollandse School is dan wel overboord gegooid, maar Van Hooijdonk heeft daar begrip voor. "Iedereen heeft nu wel geaccepteerd dat we het op een andere manier moeten gaan doen. We zijn niet meer in staat om, zoals vroeger, tegenstanders kapot te spelen, wat Duitsland de laatste jaren deed", laat de oud-spits zondagavond weten bij Studio Voetbal. "We moeten nederig zijn. We zijn gewoon ordinair gaan counteren, in de positieve zin van het woord."

Dat Oranje met Frankrijk en Duitsland in de 'poule des doods' van de Nations League zit, is volgens Pi-Air dan ook een zegen. "Daardoor ben je vanaf de eerste wedstrijd al gedwongen om defensief te denken. De spelers realiseren zich: wij zijn geen wereldtop, dus dat zullen we moeten compenseren met een dosis arbeid. Als we nu weer met Zweden in een poule zouden zitten, zou iedereen weer denken: die rollen we wel even op."