Van Hooijdonk: Hij was fenomenaal en ik heb écht van hem genoten

Van Hooijdonk: "Hij was fenomenaal en ik heb écht van hem genoten"

15-10-2018 07:10
9

Pierre van Hooijdonk roemt het optreden van Memphis Depay in het Nations League-duel van het Nederlands elftal met Duitsland (3-0). Volgens de oud-spits was de aanvaller van Olympique Lyon helemaal in zijn element.

"Memphis was een plaag voor de verdediging. Hij was fenomenaal en ik heb écht van hem genoten", vertelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Hij was onverzettelijk en wilde niet opgeven. Hij heeft een vrije rol gekregen met veel verantwoordelijkheid en hij maakte het waar."

Volgens de Volkskrant-journalist Willem Vissers heeft Memphis zijn lesje wel geleerd. "We dachten na het WK 2014 dat hij de leemte moest invullen van bijvoorbeeld Robben. Tijdens de kwalificatie voor het EK van 2016 heeft hij volgens mij geen doelpunt gemaakt of assist gegeven. Hij was er eigenlijk nooit. Maar de laatste tijd heeft hij zich geweldig verbeterd."

"Ronald Koeman was na de eerste interland tegen Engeland nog ontzettend boos op Memphis: 'dat kan niet, voetballen zonder lopen. Je kunt niet gewoon wachten totdat je de bal een keer krijgt, een leuke truc verzinnen en op doel schieten'. En nu is het echt een moderne speler die alle hoeken induikt en echt voor zijn ploeg speelt", besluit Vissers.