Drenthe: 'Ik was echt een klein beest, kwam binnen met te veel spiermassa'

Drenthe: 'Ik was echt een klein beest, kwam binnen met te veel spiermassa'

15-10-2018 07:43
7

Royston Drenthe was anderhalf jaar geleden helemaal klaar met het voetbalwereldje, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De 31-jarige linkspoot miste dit seizoen nog geen minuut voor Sparta.

"Het is een verplichting erbij, je gaat dat wereldje weer in. Dat is niet veranderd. Maar ik heb meer ervaring en mensenkennis", zegt Drenthe in de Volkskrant. De motivatie keerde terug toen hij in de spiegel keek. "Ik was niet tevreden hoe ik eruitzag. Fitnessen werd een uitlaatklep, ik voelde me gezonder, sterker, beter over mezelf. Ik drukte op zeker moment 140 kilo weg, ik was echt een klein beest. Bij Sparta kwam ik binnen met te veel spiermassa."

De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid stelt dat hard werken noodzakelijk is. "Alleen Messi kan op zeventig procent het verschil maken, de rest niet. Oók in de Eerste Divisie, of Keuken Kampioen Divisie. Er zitten allemaal clubs in die ik vroeger in de Eredivisie tegenkwam. Dit is misschien wel de sterkste editie ooit. Die meneer Keuken Kampioen stapt op het goede moment in. Misschien kunnen we nog een keuken bij hem bietsen."

Drenthe weet precies waarom hij weer op het veld staat. "Laatst kwam er een man naar me toe die zei: 'Jij maakt Rotterdam trots. Wat jij laat zien is wilskracht, power, veerkracht; de Rotterdamse mentaliteit.' Ik kende heel die gozer niet. Het gaf me overal rillingen. Alleen daarom is dit al mooi om mee te maken."