Update: 'Feyenoord strijdt met Sevilla en Cocu om hand van Karsdorp'

Update: 'Feyenoord strijdt met Sevilla en Cocu om hand van Karsdorp'

18-10-2018 11:44
78

AS Roma overweegt Rick Karsdorp op huurbasis terug te sturen naar Nederland. In de Eredivisie is Feyenoord een reële kandidaat voor zijn komst.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Feyenoord verkocht Karsdorp ruim een jaar geleden voor veertien miljoen euro aan Roma. Dat bedrag kan nog met vijf miljoen oplopen. Omdat Roma een definitief vertrek ziet als een te groot verlies van kapitaal, mag de rechtsback alleen worden verhuurd. Volgens de roze sportkrant is Feyenoord een belangrijke kandidaat om Karsdorp in januari over te nemen.

Karsdorp tekende vorig jaar een contract tot medio 2022 in het Stadio Olimpico. Een blessure verpeste zijn debuutseizoen en ook dit jaar dreigt uit te lopen op een sof. Karsdorp is in de pikorde voorbijgestreefd door nieuwkomer Davide Santon en zat op de bank tegen achtereenvolgens Bologna, Frosinone, Lazio, Viktoria Plzen en Empoli. Het zou bovendien niet boteren met trainer Eusebio Di Francesco.

Giovanni van Bronckhorst ging anderhalve week geleden in op het Karsdorp-dossier. "Op dit moment is er geen contact met hem vanuit mij of de directie. Ik denk dat Rick veel contact heeft met spelers bij Feyenoord. Hij heeft zich mede door blessures niet kunnen ontwikkelen", aldus de Feyenoord-trainer.

Update 18/10 11.44: Langzaam maar zeker wordt meer duidelijk over de toekomst van Rick Karsdorp. Naast Feyenoord hebben óók Sevilla en het Fenerbahçe van Phillip Cocu belangstelling voor de 23-jarige rechtsback. Dat meldt Calciomercato. AS Roma wil Karsdorp het liefst verhuren, omdat hij vorig jaar nog een slordige veertien miljoen euro kostte.