Balafpakker van Oranje: 'Dat is het allemaal waard als je 3-0 wint van Duitsland'

Balafpakker van Oranje: 'Dat is het allemaal waard als je 3-0 wint van Duitsland'

15-10-2018 08:39
11

Marten de Roon holde zaterdag negentig minuten achter Toni Kroos aan en was op die manier belangrijk voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Atalanta Bergamo had een duidelijke boodschap meegekregen van bondscoach Ronald Koeman.

"Als Kroos vrij aan de bal is, kan hij 'm overal neerleggen, dus we moesten proberen druk op hem te houden. Ik denk dat ik dat zo veel mogelijk heb gedaan", zegt De Roon tegen Trouw. "Ik ben dit wel gewend. Bij Atalanta loop ik ook elke wedstrijd zo'n twaalf, dertien kilometer. Dat is juist mijn kracht. Ik kan die ruimtes en meters belopen. Dan ben je na afloop wel moe, maar dat is het allemaal waard geweest als je met 3-0 wint van Duitsland."

De Roon denkt niet dat zijn basisplaats tegen de Duitsers te maken had met de schorsing van PSV'er Pablo Rosario. "Nee. Voor mij was het al eerder duidelijk dat ik zou gaan spelen. Ik heb de afgelopen week een aantal keer met de trainer gesproken en toen wist ik dat de kans bestond dat ik zou gaan spelen", stelt de 27-jarige balafpakker, die vorig jaar al merkte dat hij andere wapens in huis heeft dan andere potentiële Oranje-controleurs.

"Ik zag dat ik iets anders kon dan andere middenvelders", blikt De Roon terug op zijn eerste kennismaking met Oranje. "Vilhena heeft een betere techniek, Pröpper draait makkelijker weg en Ramselaar is een groter talent, maar negentig minuten lang achter een tegenstander aan hollen en ballen afpakken; daarin zag ik dat ik mezelf wel onderscheidde."

Lees ookGullit benoemt Oranje-uitblinker: 'Deed ál het vuile werk en zat óveral tussen'