'Afgerekend op één wedstrijd': 'Ik had een goede back kunnen zijn voor Feyenoord'

'Afgerekend op één wedstrijd': 'Ik had een goede back kunnen zijn voor Feyenoord'

15-10-2018 11:29
30

Ooit gold hij als één van de grootste talenten van Willem II en - later - Feyenoord. Inmiddels is de 25-jarige Mats van Huijgevoort profvoetballer af en speelt hij bij amateurclub Kozakken Boys. De verdediger vindt het jammer dat hij nooit verder is gekomen dan één optreden in het eerste elftal van Feyenoord. 

De Rotterdamse topclub nam Van Huijgevoort in 2008 over van Willem II. "Ik heb prachtige herinneringen aan die tijd: de trainers die ik bij de club heb gehad, de drie titels in vier jaar, de kampioenschappen met Oranje, de internationale toernooien en natuurlijk ook mijn debuut voor het eerste elftal van Feyenoord, begin 2012 tegen VVV-Venlo", blikt hij terug met ELF Voetbal

"Ik kan voor altijd zeggen dat ik voor Feyenoord heb gespeeld, maar de wedstrijd zelf was geen hoogtepunt. We verloren en ik werd na de eerste helft naar de kant gehaald, omdat ik geel had. Trainer Ronald Koeman wilde liever een ervaren man en bracht Gill Swerts in. Dat veranderde echter ook niet zoveel. Ik heb zeker het gevoel dat ik ben afgerekend op die wedstrijd. Dat vind ik jammer, want ik ben er zeker van dat ik bij Feyenoord een goede linksback had kunnen zijn."

Na 2012 ging het bergafwaarts. "Ik ben twee jaar verhuurd geweest, aan Excelsior en Willem II. Achteraf is het makkelijk praten, maar ik neem mezelf kwalijk dat ik toen de onjuiste keuzes heb gemaakt. In die twee jaar speelde ik nooit, terwijl ik andere mogelijkheden had waarbij ik vrijwel zeker een basisplaats had veroverd. (...) Die twee jaar zonder speelminuten zijn uiteindelijk de doodsteek voor me geworden in het profvoetbal."