Dumfries: 'Ik heb er helaas geen foto van, ik was alles kwijt. Doodzonde'

Dumfries: 'Ik heb er helaas geen foto van, ik was alles kwijt. Doodzonde'

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018 om 12:27ma 15-10-2018 om 12:27

Hard werken en áltijd geloof blijven houden in jezelf. Dat is volgens Denzel Dumfries (22) het geheim achter zijn succes. Zaterdagavond maakte de vleugelverdediger van PSV zijn debuut in Oranje. Weinig mensen hadden dat een paar jaar geleden durven te voorspellen. 

"Geloof in jezelf houden, was het motto van mijn ouders. Ik ben laat doorgebroken. Bij sommige spelers gaat het snel, bij mij dus volgens plan. Iedereen volgt zijn eigen pad, in de eerste divisie kreeg ik speeltijd", vertelt Dumfries in gesprek met de Volkskrant. 

"Ik heb geen fluwelen techniek, ik moet het hebben van mijn drive en fysieke kracht. In die zin ben ik een voorbeeld voor jonge talenten die evenmin technisch geschoold zijn. Met hard werken is alles mogelijk."

Nog steeds schrijft de vleugelverdediger zijn doelen op in een schriftje. Eérst deed hij dat op de muren van zijn slaapkamer - tot zijn zusje de muren verfde. "Ik heb er helaas geen foto van kunnen maken, ik was alles kwijt. Doodzonde, want het zijn toch herinneringen uit mijn jeugd."

Dumfries kijkt nu al vooruit. "Al voor ik werd geselecteerd voor het Nederlands elftal had ik mijn doelen bijgesteld. Maar ik heb nooit aan iemand verteld wat er in mijn schriftje staat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws