FC Twente stuurt MVV-fans terug naar huis: 'Iedereen wist van de afspraken'

FC Twente stuurt MVV-fans terug naar huis: 'Iedereen wist van de afspraken'

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018 om 12:43ma 15-10-2018 om 12:43

Veel ophef zondag bij de fans van MVV, vlak voor het uitduel met FC Twente. Na een lange busreis vanuit Maastricht werden drie bussen naar huis gestuurd omdat fans gedronken bleken te hebben. De burgemeester van Enschede werd op social media de gebeten hond. 

"Vooraf waren afspraken gemaakt en één daarvan was dat op de heenweg geen alcohol gedronken mocht worden", laat een woordvoerder van de gemeente Enschede weten aan RTV OostBlijkbaar is dat sinds enige tijd een 'standaardprocedure'. De fans van MVV waren echter niet op de hoogte van de afspraak. Een aantal van hem had wél gedronken - en werden bij een controle voor aanvang van de wedstrijd in de Grolsch Veste teruggestuurd.

De gemeente Enschede heeft geen begrip voor de onstane commotie. "De afspraken zijn door FC Twente afgestemd met MVV zoals dat gebruikelijk is in de Keuken Kampioen Divisie. Iedereen wist er dus van."

Door de controles van de bussen, misten fans de openingsfase van de wedstrijd. "Als uit de controle blijkt dat supporters alcohol gedronken hadden, is dat vragen om moeilijkheden. Als iedereen nuchter was geweest, hadden de bussen gewoon door kunnen rijden en was iedereen op tijd geweest."

MVV won zondag met 1-0 in Enschede. Anthony van den Hurk tekende na de pauze voor de winnende treffer. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws