'Qua supportersbeleid is FC Twente al naar de hoofdklasse gedegradeerd!'

'Qua supportersbeleid is FC Twente al naar de hoofdklasse gedegradeerd!'

15-10-2018 15:26
50

Vak-P, een fanatieke supportersgroep van FC Twente, heeft maandag via social media afgerekend met het supportersbeleid van de club. Twente kwam zondag opvallend in het nieuws: supporters van het bezoekende MVV kregen geen toegang tot het stadion, omdat zij hadden gedronken tijdens de busreis richting Enschede. 

'Je club MVV'ke mag een keer in een stadion voor 25.000 toeschouwers uitkomen. Het kost je 2 x 250km op je vrije zondag, maar vooruit. Vijf dagen voordat het zo ver is besluit de lokale driehoek dat de reis omstandigheden worden aangepast naar een verplichte buscombi', valt te lezen op de Facebook-pagina van Vak P. 

'Vervolgens bereiken ons voor de wedstrijd geluiden dat de MVV-bussen allen langs politiearrestantencentrum in Borne worden gestuurd. Hier dienden inzittenden schijnbaar een blaastest te ondergaan. Hierop zijn een aantal bussen terug gestuurd die hieraan de medewerking weigerden.'

De verontwaardiging is groot - en dus niet alleen bij de achterban van MVV. 'En dan te bedenken dat men de term normalisatie in de mond durft te nemen. Diverse uitvakken verkopen tegenwoordig een biertje aan hun gasten, maar in Enschede pakt Onno (burgemeester Van Veldhuizen, red.) alles net iets anders aan.'

'Op het veld was de Eredivisie ver weg, qua supportersbeleid zijn we al naar de hoofdklasse gedegradeerd!' Twente verloor zondag op eigen veld met 1-0 van MVV.