Rotterdamse lofzang op 'topper van de allergrootste orde' De Jong: 'Een grootheid'

Rotterdamse lofzang op 'topper van de allergrootste orde' De Jong: 'Een grootheid'

15-10-2018 17:13
121

Rob Jacobs, voormalig trainer van onder meer Feyenoord en Excelsior, vindt Frenkie de Jong 'een topper van de allergrootste orde'. Zaterdagavond genoot hij met volle teugen van het optreden van de Ajacied tijdens Nederland-Duitsland. 

Met De Jong als regisseur op het middenveld won Oranje met 3-0 in de Johan Cruijff Arena. "Het is jammer dat hij geblesseerd is geweest, want Frenkie de Jong is echt een topper van de allergrootste orde", aldus Jacobs - die maandag zijn 75e verjaardag vierde - voor de camera van RTV Rijnmond

"Jammer genoeg komt-ie bij die andere club vandaan, waar wij (Feyenoord, red.) over twee weken tegen spelen. Dit is zó'n grootheid! Met de bal aan de voet kijkt hij in de rondte, hij raakt hem nooit kwijt, hij wil de bal altijd vooruit spelen..."

Jacobs ziet dat heel Oranje profiteert van het spel van De Jong. "Iedereen moet meekomen, naar voren om afvallende ballen snel te veroveren. Hoe dichter bij elkaar, hoe makkelijker het dan wordt. Dat is ook het spel dat Ronald Koeman graag speelt."