Update: Ajax bevestigt: international keert met liesblessure huiswaarts

Update: Ajax bevestigt: international keert met liesblessure huiswaarts

16-10-2018 16:11
103

Ajacieden Lasse Schöne (Denemarken) en Noussair Mazraoui (Marokko) komen niet in actie tijdens de interlands tegen respectievelijk Oostenrijk en de Comoren. Schöne krijgt - zoals beloofd - rust, terwijl Mazraoui last heeft van zijn lies. 

Controleur Schöne maakte zaterdagavond minuten tijdens het Nations League-duel met Ierland. De oefeninterland tegen Oostenrijk van dinsdag slaat hij over. In een eerder stadium sprak de Deense bond met Ajax af dat Schöne eerder zou terugkeren naar Amsterdam. Afgelopen zomer had de 32-jarige middenvelder een relatief korte vakantie. 

Ook Mazraoui keert vervroegd terug naar zijn werkgever. De vleugelverdediger heeft het trainingskamp van de nationale ploeg van Marokko verlaten, omdat hij met een liesblessure kampt. Dat weet onder meer Voetbal International. De ernst van de blessure is nog onbekend. Mazraoui zal zich bij Ajax laten behandelen. Marokko speelt deze week tegen de Comoren. 

Update 16/10 16.11: Via de officiële kanalen bevestigt Ajax dinsdag dat Mazraoui inderdaad eerder is teruggekeerd naar Amsterdam. De vleugelverdediger kampt met liesklachten. Het blijft onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur van Mazraoui is.