PSV wil uitblinkers langer binden: Hoop dat zij daar ook voor openstaan

PSV wil uitblinkers langer binden: "Hoop dat zij daar ook voor openstaan"

15-10-2018 18:12
22

John de Jong, sinds kort de vaste technisch manager van PSV, heeft geen grootse plannen voor de winterse transferperiode. De beleidsbepaler houdt er wel rekening mee dat er interesse zal zijn voor enkele PSV'ers. 

"Of we iets van plan zijn? We zijn in ieder geval alert op wat er eventueel kan gaan gebeuren", zegt De Jong bij PSV TV over de winterse transferwindow. "Maar grootse plannen hebben we niet. Het is de periode waarin een maand lang transfers kunnen plaatsvinden, dus ik moet alert zijn op wat er eventueel richting onze spelers kan gebeuren en of we vervolgens dan weer moeten inspelen richting onze eigen selectie."

PSV komt dit seizoen uit in de Champions League. Of er daardoor nu al meer interesse is in de spelers? "Niet zo zeer, maar je weet dat je interesse wekt als je op dat podium speelt. En nu ook met de spelers in het Nederlands elftal: tuurlijk wordt er meer naar onze spelers gekeken, omdat we op een hoger niveau acteren", aldus De Jong. 

De contracten van onder meer Jorrit Hendrix, Donyell Malen en Pablo Rosario lopen in 2020 af. "Ik ben in gesprek om te kijken of wij de contracten van die jongens kunnen verlengen. Dat zeer zeker. We hebben het over jongens die basisspeler zijn of dicht tegen de basis aan zitten, dus we willen ze als PSV graag langer binden. Ik hoop dat zij daar ook voor openstaan."