Update: Kleine ramp voltrekt zich: NEC moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Update: Kleine ramp voltrekt zich: NEC moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

23-10-2018 13:22
114

Problemen voor NEC: hoofdsponsor Energieflex verkeert in flinke financiële malaise. De rechtbank in Utrecht heeft het energiebedrijf voorlopig uitstel van betaling toegewezen, zo meldt onder meer de Gelderlander maandag. 

Inmiddels is een bewindvoerder aangesteld bij Energieflex, tevens rugsponsor van NAC, om de balans op te maken binnen het bedrijf. Voor NEC ontstaan er problemen als het bedrijf failliet gaat, maar het bestaan van de club komt niet direct in gevaar mocht dat gebeuren, laat de Nijmeegse club weten. "We moeten eerst in gesprek met de bewindvoerder die aangesteld is", zegt NEC-woordvoerder Sander Mijnhijmer. "Wij zijn tot die tijd in afwachting van wat er gaat gebeuren."

De commerciële afdeling van NEC gaat direct op zoek naar nieuwe sponsordeals, want openstaande betalingen aan de club mag Energieflex nu over het huidige seizoen gaan verdelen. "In het ergste geval gaat energieflex failliet. Dan moeten we op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor", aldus de zegsman van NEC.

"Het nieuws sloeg bij ons in als een bom", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik. "We zijn compleet verrast, want we hadden samen een uniek en ambitieus plan ontwikkeld voor de club en de stad Nijmegen. We gaan nu in gesprek met de bewindvoerder over de toekomst en de kansen voor EnergieFlex en het hoofdsponsorschap van NEC."

Update 23/10 13.22: EnergieFlex is failliet, zo meldt ConsuWijzer dinsdag. De Nijmegenaren moeten dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Een curator gaat zich buigen over het faillissement van het energiebedrijf. Het is onduidelijk of NEC nog geld krijgt van EnergieFlex