Opmerkelijk: Bundesliga-sensatie wil alleen samen met broer voor land uitkomen

Opmerkelijk: Bundesliga-sensatie wil alleen samen met broer voor land uitkomen

15-10-2018 18:58
33

Een opvallend verhaal uit Jamaica: Bundesliga-toptalent Leon Bailey wil alleen uitkomen voor het nationale elftal als zijn broer ook bij de selectie zit. Om die reden besloot hij zaterdag kort voor de aftrap van het duel met Bonaire toch niet mee te doen. 

De Jamaica Gleaner meldt dat Bailey alleen mee wil spelen onder bepaalde voorwaarden, waaronder dat zijn jongere broer (Kyle Butler) eveneens bij de wedstrijdselectie zit. "Ik kwam natuurlijk naar Jamaica voor de oproep van de bond. Ik besloot te komen op basis van afspraken die we hadden gemaakt", aldus de aanvaller van Bayer Leverkusen.

"Maar toen ik arriveerde, was de situatie totaal anders. Ze hebben zich niet aan de afspraken gehouden en daarom besloot ik niet te spelen. Ik ben hier maar voor een ding: het land vertegenwoordigen. Maar ik draag het nationale tricot pas als de bond zich aan de afspraken houdt", luidt het opvallende betoog van Bailey. "Ik hoop dat ze zich bedenken en slim zijn. Ze hebben de keuze in eigen hand."

De bond heeft Kyle Butler, spelend voor FC Juniors OÖ (Oostenrijk), een stage aangeboden, maar zijn broer Leon is ervan overtuigd dat zijn broer geen stage nodig heeft.