Van Dijk speelt al weken met gebroken ribben: Wilde tegen Duitsland spelen

Van Dijk speelt al weken met gebroken ribben: "Wilde tegen Duitsland spelen"

15-10-2018 20:15
23

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk voetbalt al bijna een maand met twee gebroken ribben, onthulde bondscoach Ronald Koeman tijdens de persconferentie van zaterdagavond. De centrale verdediger van Liverpool verliet na de 3-0 zege op Duitsland het trainingskamp van het Nederlands elftal en zal dinsdagavond niet meedoen tegen België.

De KNVB sprak in zijn verklaring van 'een ribblessure', die Van Dijk had opgelopen tijdens de Premier League-wedstrijd tussen Liverpool en Southampton van 22 september. "Virgil speelt al een aantal weken met twee gebroken ribben", licht Koeman toe, geciteerd door de NOS. Liverpool had Van Dijk dan ook liever niet afgestaan aan het Nederlands elftal. "Maar Virgil wilde tegen Duitsland spelen. Dus nu moet je hen er ook wat voor teruggeven."

Ook Ryan Babel kampt al enkele weken met een blessure. De aanvaller van Besiktas onthulde tegenover FOX Sports dat hij last van zijn rug heeft. "We hebben één of twee spelers waarvan we morgenvroeg (dinsdagochtend, red.) beslissen of ze kunnen starten", aldus Koeman, die echter geen namen noemt. De bondscoach maakt zich echter geen zorgen over eventuele absenties. "Ik denk niet: we hebben maar elf spelers. Nee, we hebben er 23 en die kunnen allemaal spelen."