Dramatische interlandperiode voor Liverpool: drie bepalende spelers geblesseerd

Dramatische interlandperiode voor Liverpool: drie bepalende spelers geblesseerd

15-10-2018 23:03
15

Voor Liverpool verloopt de huidige interlandperiode allerminst naar wens. De bepalende spelers Virgil van Dijk, Mohamed Salah en Sadio Mané zijn alle drie met een blessure teruggekeerd in Engeland en zijn een vraagteken voor de Premier League-wedstrijd tegen Huddersfield Town.

Van Dijk speelde al enige tijd met twee gebroken ribben, onthulde Oranje-bondscoach Ronald Koeman maandag tijdens de persconferentie. De Bredanaar reisde tegen de zin van zijn club naar Amsterdam, omdat hij graag de wedstrijd tegen Duitsland wilde spelen. Tegen België is de centrale verdediger echter niet van de partij.

Salah speelde vrijdagavond met Egypte tegen Swaziland en scoorde direct uit een corner. De regerend Premier League-topscorer liep in de slotfase echter een liesblessure op en moest eerder dan gepland het vliegtuig naar Engeland pakken. Mané heeft tijdens de interland tussen Senegal en Sudan zijn linkerduim gebroken. De spelmaker zal dinsdagavond waarschijnlijk ontbreken tijdens deel twee van het tweeluik met Sudan. Ook de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town (op 20 oktober, red.) lijkt te vroeg te komen.