Kluivert: 'Ik ben één van de jongens die de toekomst van Oranje moet vormen'

Kluivert: 'Ik ben één van de jongens die de toekomst van Oranje moet vormen'

16-10-2018 07:05
66

Justin Kluivert krijgt tijdens het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje met Jong Oekraïne de kans om zich in de kijker te spelen voor het Nederlands elftal. De aanvaller van AS Roma hoopt zo snel mogelijk weer opgeroepen te worden door bondscoach Ronald Koeman.

"Je ziet dat Oranje aan het terugkomen is, dat is mooi om te zien", laat Kluivert weten in De Telegraaf. "Daarvan deel kunnen uitmaken, is een mooi vooruitzicht. Dit keer zit ik er dan niet bij, maar ik denk dat ik onder anderen één van de jongens ben die de toekomst zouden moeten vormen."

Kluivert kijkt met een goed gevoel naar zijn ontwikkeling bij AS Roma. "De momenten die ik heb kunnen spelen, denk ik wel dat ik gewoon mijn ding heb gedaan", zegt de linksbuiten, die zich meer en meer op zijn gemak voelt in de top van de Serie A. "Ik word sterker en ga het steeds meer snappen. Wat de jongens van mij willen, maar ook wat ik graag van hen zou willen. Daarop kunnen we bouwen en zodoende kom ik aan meer speelminuten, hoop ik."

De kreet dat hij 'beter bij Ajax had kunnen blijven', lacht Kluivert weg. "Hoe ik naar Ajax kijk? Met trots. Het is mijn oude club, waar ik altijd heb gespeeld van kleins af aan. Dus ik kijk met trots hoe het gaat. Je ziet je vrienden schitteren."