Trainer Jong PSV: Nee, daar kan ik niet zo van genieten. Het is niet mijn spel

Trainer Jong PSV: "Nee, daar kan ik niet zo van genieten. Het is niet mijn spel"

16-10-2018 08:40
49

Michael Reiziger baalt als een stekker van de verloren 'mini-topper' tegen Jong PSV van maandagavond. Op De Herdgang werd er met 2-1 verloren, terwijl zijn ploeg voor het grootste gedeelte van de wedstrijd beter was.

"Je moet de kansen benutten. We hadden er heel veel. Deze wedstrijd had je moeten winnen", oordeelt Reiziger tegenover FOX Sports. "In de eerste helft speelden we goed. Na de 2-1 achterstand pak je het op, maar dan sta je wel al achter. Maar we hadden kansen genoeg om 2-2 te maken."

Reiziger vindt het belangrijk dat Jong Ajax niet alleen wint, maar ook goed speelt. Tegen Jong PSV was alleen het laatste het geval. "Het is niet het een of het ander, maar het moet allebei: mooi spelen én winnen. Ze moeten dat weten. Ze zijn nog jong. Dat moeten ze wel in zich krijgen."

Jong PSV-trainer Dennis Haar is trots op zijn ploeg. De jonge talenten hielden in de slotfase de voorsprong vast door de bal bij de cornervlag af te schermen, zoals Italianen en Portugezen dat vaak doen. "Nee, daar kan ik niet zo van genieten. Het is niet mijn spel. Het was nu wel handig en pakte goed uit, maar ik kijk liever naar goede aanvallen en doelkansen. We hadden de kansen op de 3-1. Dit was, denk ik, het maximale. We hebben een beetje geluk gehad, hard gewerkt, maar wel drie punten."