Pot plaatst vraagtekens: Maduro, leuk voor die jongen, maar op basis waarvan...?

Pot plaatst vraagtekens: "Maduro, leuk voor die jongen, maar op basis waarvan...?"

16-10-2018 08:28
11

Jong Oranje bereikte in 2013 onder leiding van trainer Cor Pot de halve finale van het EK, maar sindsdien volgden vijf mislukte pogingen om het toernooi te halen. Pot spreekt van een gemiste kans.

"Een enorme ervaring voor die jongens. Voetballen tegen leeftijdsgenoten met een andere voetbalstijl, daar leer je van. Ook in mentaal opzicht", zegt hij tegen de NOS. Pot wijst onder meer naar de vele trainerswisselingen. "Elke keer hetzelfde liedje... Sinds ik weg ben wisselen ze elke keer van bondscoach. Dat kan nooit bevorderlijk zijn voor de resultaten. Ze moeten een keer een stabiele staf neerzetten voor een paar jaar."

Momenteel staat Erwin van de Looi aan het roer, bijgestaan door Hendrie Krüzen en de onlangs gestopte Hedwiges Maduro. "Maduro, leuk voor die jongen, maar op basis waarvan...?", vraagt Pot zich af. Ook de verheerlijking van talenten noemt hij een probleem. "Kappen daarmee. Dan kan het weer een teleurstelling worden", doelt hij onder meer op Javairo Dilrosun. "Wij vinden dat ineens een topspeler, maar Europees gezien moet hij nog wel wat bijspijkeren hoor."

Toch ziet Pot de toekomst positief tegemoet. "Ronald Koeman erkent dat ook door al die talenten van Jong Oranje een kans te geven in het eerste." Onder meer Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Denzel Dumfries en Arnaut Groeneveld schoven onlangs door naar het grote Oranje. "Ik zie heel veel positieve ontwikkelingen in ons voetbal momenteel. Maar laten we niet van de daken schreeuwen dat we goed zijn. De weg naar boven duurt nog eventjes."