De Ligt wacht 'grote uitdaging': Het maximale zal van me worden gevraagd

De Ligt wacht 'grote uitdaging': "Het maximale zal van me worden gevraagd"

16-10-2018 08:35
34

Matthijs de Ligt wacht dinsdagavond een grote uitdaging in de oefeninterland van het Nederlands elftal met België. De negentienjarige verdediger staat tegenover Romelu Lukaku.

Op de spits van Manchester United staat geen maat bij de Rode Duivels. Hij scoorde 28 keer in zijn laatste 26 interlands. "Dat wordt een heel mooie uitdaging", zegt De Ligt tegen De Telegraaf. "Lukaku is groot, sterk en heel snel: ik speelde nog niet vaak tegen zo'n type. Het maximale zal van me worden gevraagd en ik verheug me daar op. Hoe beter de tegenstander, des te mooier.'"

Wedden

Meer odds

De Ligt bereidt zich zorgvuldig voor op zijn duels. "Dan kijk ik op YouTube extra beelden om een zo goed mogelijk idee te krijgen van hoe een spits beweegt en positie kiest. Van spitsen uit de Eredivisie krijgen we beelden van de technische staf van Ajax, daar zijn meestal niet veel beelden van op internet."

"Maar bij dit soort spelers van de buitencategorie kijk ik ook altijd zelf nog even. Lewandowski en Lacazette vond ik heel goed, Lukaku behoort ook zeker tot die categorie", besluit de aanvoerder van Ajax, die in Brussel zijn elfde interland lijkt te gaan spelen.