'Patstelling tussen Feyenoord en Rotterdam: gemeente verbijsterd door eis De Jong'

'Patstelling tussen Feyenoord en Rotterdam: gemeente verbijsterd door eis De Jong'

16-10-2018 09:25
82

Het is nog steeds geen uitgemaakte zaak dat Feyenoord in een nieuw stadion gaat spelen, nu algemeen directeur Jan de Jong zijn hakken in het zand heeft gezet. Volgens Trouw is de Rotterdamse gemeenteraad verbijsterd.

Trouw schrijft dat een patstelling is ontstaan tussen club en gemeente. 'Voor stad en aanhangers breken spannende dagen aan als eind deze maand een nieuwe voortgangsrapportage van het project uitkomt', laat het dagblad weten.

Feyenoord krijgt, zo is eerder vastgelegd, jaarlijks 17,5 miljoen euro gegarandeerd en 7,5 miljoen euro variabel. Die bedragen zijn nu het struikelblok, want De Jong vindt dat Feyenoord te weinig krijgt. Hij eist 25 miljoen euro gegarandeerd, en wil daarnaast dat Feyenoord bij uitbetaling voorrang krijgt boven andere betrokken partijen, zoals banken en gemeente. Dat geld is volgens de directeur nodig voor een spelersgroep die de concurrentie kan aangaan met Ajax en PSV. 

De Feyenoord-aanhang is blij met die ferme taal, maar de gemeente is verbijsterd. Wethouder Visser van financiën weigert opnieuw te onderhandelen en de gemeenteraad steunt hem. De voorgangers van De Jong zetten eerder hun handtekeningen onder de afspraken.

Oud-wethouder Hamid Karakus, die wordt gezien als de geestelijk vader van Feyenoord City, hoopt dat de club zal inbinden want mét een nieuw stadion is het project pas echt af. Mocht dat niet zo zijn, dan hoopt hij dat het project tóch doorgaat, maar dan zonder stadion.