'Barça accepteert dat De Ligt in januari niet komt en richt pijlen eerst op Belg'

'Barça accepteert dat De Ligt in januari niet komt en richt pijlen eerst op Belg'

16-10-2018 09:55
40

Het contract van Toby Alderweireld loopt komende zomer af bij Tottenham Hotspur. Hoewel de Londenaren een optie hebben om de verbintenis met één jaar te verlengen, lijkt de Belg wel eens te kunnen vertrekken. Aan interesse geen gebrek.

Manchester United hengelde afgelopen zomer al nadrukkelijk naar de diensten van de 29-jarige verdediger, maar uiteindelijk bleef Aldeweireld waar hij zit. FC Barcelona is de volgende topclub die aan de beurt komt. De Spanjaarden zouden de oud-Ajacied in de winter al in huis willen halen, zo meldt althans boulevardkrant The Daily Mirror.

Wedden

Meer odds

Barça is naarstig op zoek naar nieuwe verdedigers. De club heeft geen goed alternatief voor de rechtsbenige Gerard Pique en tot overmaat van ramp komt Samuel Umtiti dit kalenderjaar niet meer in actie. De Catalanen zijn ook nadrukkelijk geïnteresseerd in De Ligt, maar leggen zich er volgens The Mirror bij neer dat de Ajax-verdediger in januari niet de overstap maakt.

Alderweireld geldt vanwege zijn contractsituatie als een goedkoop alternatief. Als de Spurs de optie in zijn verbintenis lichten, wordt automatisch een transferclausule van 28 miljoen euro geactiveerd.