Update: NEC wil keeper langer aan het werk zien: 'In de loop van de week'

Update: NEC wil keeper langer aan het werk zien: 'In de loop van de week'

22-10-2018 12:52
39

NEC blijft onverminderd zoeken naar een nieuwe doelman. De Kroaat Oliver Zelenika de komende week op proef in Nijmegen, zo heeft de club laten weten via de officiële kanalen.

De 25-jarige sluitpost stond jarenlang onder contract bij topclub Dinamo Zagreb en zat tijdens het WK van 2014 op de bank namens Kroatië. Een interlanddebuut zat er echter niet in voor Zelenika, die afgelopen zomer vertrok bij het Poolse Lechia Gdansk en sindsdien zonder club zit.

De doelman is derde proefspeler in korte tijd die zich in De Goffert meldt. Voormalig Cambuur- en Sparta-doelman Leonard Nienhuis vertrok na twee dagen zonder contract. Ook de Oostenrijker Osman Hadzikic zal niet bij de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie aan de slag gaan.

NEC heeft dit seizoen al drie keepers in moeten zetten. Gino Coutinho leverde al vroeg in het seizoen zijn contract in en Norbert Alblas liep een zware knieblessure op. Marco van Duin is momenteel de enige beschikbare doelman.

Update 22/10 12.52: Zelenika blijft nóg een week op proef bij NEC. Dat bevestigt technisch directeur Remco Oversier in gesprek met Omroep Gelderland"In de loop van de week kijken we dan of we met hem verder willen of dat we de proefperiode nog verlengen of dat hij weggaat. In deze fase van het seizoen hebben keepers en spelers die op proef komen nauwelijks wedstrijdritme, dus dan kun je iemand niet na een paar trainingen al beoordelen."