'Spurs en Inter volgen voormalig FC Twente-verdediger: vraagprijs van 25 miljoen'

'Spurs en Inter volgen voormalig FC Twente-verdediger: vraagprijs van 25 miljoen'

16-10-2018 12:47
12

Voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen heeft zich na een moeizaam debuutseizoen opgewerkt tot een belangrijke kracht bij Sampdoria. De 22-jarige Deen miste nog geen minuut van het huidige Serie A-seizoen en zou zelfs in de belangstelling van meerdere topclubs staan.

Calciomercato noemt twee Champions League-tegenstanders van PSV: Tottenham Hotspur en Internazionale. The Spurs houden de ontwikkeling van Andersen naar verluidt al wekenlang in de gaten. De Deense stopper geldt als mogelijke vervanger van oud-Ajacied Toby Alderweireld, die in het geruchtencircuit gelinkt wordt aan FC Barcelona. Internazionale lijkt in Andersen een potentiële opvolger van Milan Skriniar te zien.

De Deens jeugdinternational verruilde de jeugdopleiding van FC Midtjylland op jonge leeftijd voor die van FC Twente en debuteerde in maart 2015 in de hoofdmacht. In augustus 2017 vertrok hij voor 1,4 miljoen euro naar Sampdoria. De nummer vijf van Italië zou echter een vraagprijs van 25 miljoen euro in gedachten hebben voor Andersen.