Laatste Oranje-zege op België: Een eeuwigheid geleden. Echt ongelofelijk

Laatste Oranje-zege op België: "Een eeuwigheid geleden. Echt ongelofelijk"

16-10-2018 13:04
28

Voormalig Oranje-linksback Arthur Numan (foto) kan het bijna niet geloven: toen Nederland voor het laatst van België won, deed hij nog mee. Oranje boekte in september 1997 een 3-1 overwinning in de Derby der Lage Landen.

Sommige van de huidige generatie internationals waren toen nog niet eens geboren. "Dat is een eeuwigheid geleden. Echt ongelofelijk", reageert Numan in gesprek met De Telegraaf. Of Nederland dinsdagavond weer eens van België wint, durft de oud-PSV'er niet te zeggen. "In ieder geval is er na vier jaar droefenis weer vertrouwen in het Nederlands elftal. Aan de andere kant is dit Belgische team natuurlijk wel heel sterk", denkt Numan. "Alles zit erin. Snelheid, creativiteit, scorend vermogen, topverdedigers, noem maar op."

Numans oud-teamgenoot Marc Degryse denkt ook dat 'zijn' Rode Duivels een voorsprong hebben op Nederland. "We zijn niet voor niets de nummer één van de wereld. Het zit echt heel goed in elkaar bij ons", vindt de oud-spits. "Ik geloof in een goede toekomst voor Oranje, maar deze Rode Duivels hebben nog vijf, zes jaar voorsprong in hun ontwikkeling."

Degryse verwacht wel dat er betere tijden aankomen voor de mannen van Ronald Koeman. "De fase waarin Oranje nu zit, is te vergelijken met waar de Rode Duivels vijf, zes jaar geleden stonden. Je ziet dat er talent zit aan te komen, maar dat heeft wel tijd nodig om zich door te ontwikkelen."