Tierende Mourinho moet vrezen: FA wil manager schorsen na scheldkanonnade

Tierende Mourinho moet vrezen: FA wil manager schorsen na scheldkanonnade

16-10-2018 15:35
18

Jose Mourinho is op het matje geroepen door de Engelse voetbalbond (FA). De 55-jarige Portugees is aangeklaagd vanwege zijn grove taalgebruik na de last-minute overwinning van Manchester United op Newcastle United: 3-2.

De FA vindt dat Mourinho na de beladen wedstrijd zijn boekje te buiten ging. Zijn uitbarsting werd vastgelegd door de aanwezige camera's. De FA heeft een statement naar buiten gebracht waarin het stelt dat de Portugese coach zich 'ongepast heeft gedragen en beledigende taal' zou hebben gebruikt. De coach, die al in zwaar weer verkeert bij Manchester United, heeft van de FA te horen gekregen dat hij tot en met 19 oktober heeft om op de aanklacht te reageren.

De Portugees schold na de wedstrijd tegen Newcastle op 6 oktober in het Portugees. "Fodas filhos de puta", riep hij. Áls Mourinho wordt geschorst, dan mist hij de wedstrijd tegen zijn oude club Chelsea. Manchester United en Chelsea spelen komende zaterdag tegen elkaar op Stamford Bridge.

Mourinho beleeft vooralsnog een horrorseizoen met United. De voormalig topclub staat met dertien punten momenteel op de achtste positie in de Premier League. The Red Devils staan zeven punten achter de drie koplopers: Manchester City, Chelsea en Liverpool hebben twintig punten.