Wijnaldum: Wederopstanding? Het is anderhalf duel goed gegaan

Wijnaldum: "Wederopstanding? Het is anderhalf duel goed gegaan"

16-10-2018 16:20
55

Georginio Wijnaldum heeft zich 'nooit echt gestoord' aan de kritiek op zijn spel in Oranje. Dat zegt de middenvelder dinsdag in gesprek met De Telegraaf. Wijnaldum deed het in de interlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Duitsland prima. 

Wijnaldum (27) is een van de eerste namen die Jürgen Klopp wekelijks op het spelersformulier van Liverpool zet. Toch wilde het in het Nederlands elftal maar niet vlotten met de geboren Rotterdammer. Wijnaldum geeft in De Telegraaf toe dat hij niet goed speelde voor het Nederlands elftal. "Je moet ook eerlijk zijn, het was ook niet altijd best." Wijnaldum is niet gevoelig voor alle kritiek. "Ik heb me er niet echt aan gestoord."

Wijnaldum tempert de euforie na de wedstijd tegen Duitsland. "Wederopstanding?", begint hij. "Ik ben niet zo iemand die het daar gelijk over heeft. Het is anderhalf duel goed gegaan en het is zaak dat we het goed houden over een langere periode", is de Liverpool-middenvelder realistisch

De hardwerkende middenvelder geeft wel toe dat hij heeft genoten van de strijdlust van Oranje tegen Duitsland. "Het doet pijn, maar ik geniet van die pijn, ik doe het ergens voor."