In het kort: Ajax treft Braziliaanse ploegen in VS, Marokko blameert zich

In het kort: Ajax treft Braziliaanse ploegen in VS, Marokko blameert zich

16-10-2018 16:37
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax treft Flamengo en Sao Paulo in VS
Begin 2019 neemt Ajax deel aan de Florida Cup in de Verenigde Staten. Het toernooi vindt plaats van 10 tot en met 12 januari 2019. Op 10 januari speelt Ajax eerst tegen Flamengo uit Brazilië. Op 12 januari volgt de wedstrijd tegen het eveneens Braziliaanse Sao Paulo FC. De vierde deelnemer aan het toernooi is het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems.  

Blamage Marokko
Voor de tweede keer op rij hebben de Comoren voor een stunt gezorgd in de Afrika Cup-kwalificatie. Na een gelijkspel tegen het Kameroen van Clarence Seedorf (1-1), werd er op dinsdagmiddag gelijkgespeeld tegen Marokko: 2-2. Marokko trad aan zonder de Ajacieden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech, maar met oud-Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat. Nordin Amrabat leek Marokko in de 54ste minuut naar een overwinning te schieten na een gigantische keepersblunder, ware het niet dat de Comoren in de slotfase nog langszij kwamen dankzij sterspeler en spits Ben Nabouhane. 

Oud-international Hofma (93) overleden
Gerben Hofma is zondag op 93-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van Heerenveen heeft in 1950 aan de zijde van Abe Lenstra twee interlands gespeeld voor het Nederlands elftal. Hofma was de oudste nog levende oud-international. Kees Rijvers - 33 interlands - is met zijn 92 jaar de oudste voormalig international die nog in leven is. 

Mühren voorlopig aan de kant
NAC Breda moet het de komende weken stellen zonder Robert Mühren. Dat meldt de club. De spits viel op 5 oktober al na een kwartier spelen uit tegen FC Utrecht. Mühren staat de komende drie weken aan de kant en mist daardoor sowieso de wedstrijden tegen Willem II, ADO Den Haag, Heracles Almelo en FC Emmen.