Van de Looi legt kritiek naast zich neer en kiest opnieuw voor 'oudere' spelers

Van de Looi legt kritiek naast zich neer en kiest opnieuw voor 'oudere' spelers

16-10-2018 18:09
31

Jong Oranje begint woensdagavond met 'oudere' spelers Indy Groothuizen, Kevin Diks, Bart Ramselaar en Richairo Zivkovic in de basis. Oranje kan zich niet meer kwalificeren voor het EK, maar toch laat Erwin van de Looi jongere spelers op de bank.

Onder meer Willem van Hanegem uitte kritiek op Van de Looi, omdat hij koos voor spelers die de top toch niet meer zullen halen. "Wij zijn bewust gefaseerd aan het verjongen", zo luidde de reactie van Van de Looi. "Volgens mij is het goed om in een elftal een aantal spelers te hebben die voor Jong Oranje-begrippen veel ervaring hebben", stelde hij.

Tegen Jong Oekraïne kiest Van de Looi opnieuw voor enkele oudere spelers, die bij de volgende kwalificatiereeks te oud zijn om opgeroepen te worden. Dat betekent dat jongere talenten als Ajacied Perr Schuurs en PSV'er Donyell Malen opnieuw op de bank beginnen.

De vorige kwalificatiewedstrijd tegen Letland won Jong Oranje wel met 0-3, maar de ploeg van Van de Looi maakt geen kans meer op het EK van volgend jaar.