Van de Looi pareert kritiek over 'oude' spelers: 'Je kan het ook anders uitleggen'

Van de Looi pareert kritiek over 'oude' spelers: 'Je kan het ook anders uitleggen'

16-10-2018 18:37
20

Erwin van de Looi is het niet eens met de kritiek op het feit dat hij kiest voor 'oudere' spelers in de interland van Jong Oranje tegen Jong Oekraïne. Van de Looi stelt dat hij meerdere dingen mee laat wegen bij het maken van de opstelling.

"Je kan het ook anders uitleggen: er doen zes jongens die nog in volgende cyclus mee mogen", reageert de oefenmeester voor de camera van FOX Sports op het feit dat vijf spelers er bij de volgende kwalificatiereeks niet meer bij zijn. "Je moet de balans vinden en kijken wat voorradig is op verschillende posities wat de kwaliteit al heeft voor Jong Oranje, zo selecteer je.

Dat betekent volgens Van de Looi niet dat bijvoorbeeld Perr Schuurs nog niet klaar is voor een basisplek. "Hij is erbij. Je maakt keuzes of hij wel of niet gaat beginnen. Hij is goed ingevallen in Letland, wie weet gaat hij vandaag weer minuten maken. Maar Perr heeft ook nog niet zoveel gespeeld in de Eredivisie."

Van de Looi heeft wel begrip voor de roep om jonge jongens, maar is het er niet helemaal mee eens. "Je wilt ook goed afsluiten en jonge jongens op weg helpen. Als je hier met een heel jong team speelt tegen een gemiddeld twee jaar ouder team, moet je je afvragen of dat goed is. We willen ook resultaat halen, het is een combinatie. Je wil ontwikkelen, een team bouwen, maar ook wedstrijden winnen."