De Mos: Hij heeft het al gemaakt. Hij staat op de radar van de wereldtop

De Mos: "Hij heeft het al gemaakt. Hij staat op de radar van de wereldtop"

16-10-2018 19:16
47

Frenkie de Jong is niet te vervangen bij het Nederlands elftal, stelt Aad de Mos. De Mos ziet voor iedere speler die op het middenveld loopt een vervanger op de bank zitten, alleen voor de 21-jarige Ajacied niet.

De Mos zou het Oranje-middenveld zoals het nu staat intact houden."Je hebt iemand die vreselijk goed kan opbouwen. Dat is De Jong. Je hebt met De Roon iemand die ballen af kan pakken en je hebt iemand tussen de middellijn en de zestienmeter, Wijnaldum. Je hebt nu van alles wat", zegt De Mos tegen ALLSportsradio.

"Wijnaldum kan eventueel vervangen worden door Donny van de Beek. Strootman kan op de positie van De Roon spelen. Alleen De Jong is niet te vervangen. Of hij het gaat maken? Hij heeft het al gemaakt. Hij staat op de radar van de wereldtop. Daar kun je niet meer omheen."

Oranje won zaterdag overtuigend met 3-0 van Duitsland. Een echte uitblinker kan De Mos niet aanwijzen. "Het was meer het collectief. Je kon in die wedstrijd geen zwakke schakels vinden. Iedereen heeft zijn taken geweldig uitgevoerd. Het team was dé uitblinker in die wedstrijd."

Dan komt De Mos alsnog met een naam. "Als ik een uitblinker moet noemen is dat Cillessen. Toen Nederland werd weggespeeld in de eerste twintig minuten pakte hij een vreselijk goede bal van Thomas Müller. Dat zijn wel belangrijke momenten in een wedstrijd, want tegen die Duitsers mag je niet achter komen."