Sterk slotakkoord van Jong Oranje: uitgeschakelde ploeg sluit kwalificatie goed af

Sterk slotakkoord van Jong Oranje: uitgeschakelde ploeg sluit kwalificatie goed af

16-10-2018 20:23
21

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiereeks afgesloten met een ruime thuisoverwinning op Jong Oekraïne. Op De Vijverberg werd het 3-0 voor de ploeg van Van de Looi.

Er stond voor Jong Oranje niets op het spel. De kwalificatieduels met Letland (vrijdag) en Oekraïne gingen om de eer. Toch startte de ploeg van Van de Looi fris in Doetinchem. De bezoekers op De Vijverberg konden in de eerste helft twee keer juichen. Justin Kluivert opende na 21 minuten de score na goed voorbereidend werk van Richairo Zivkovic, die drie minuten later zelf trefzeker was. De spits van KV Oostende verzilverde een rebound.

In de tweede helft was Jong Oranje meerdere malen dicht bij de derde treffer, maar het duurde even voor die viel. Nadat Kluivert twee keer verzuimde om zijn tweede treffer te maken, kon er alsnog gejuicht worden. Invaller Donyell Malen hield de Oekraïnse defensie bezig, waarna Zivkovic met een intikkertje voor de 3-0 zorgen.

Jong Oranje kan de kwalificatiereeks met opgeheven hoofd verlaten, maar het is doodzonde dat de ploeg van Van de Looi het zo heeft laten liggen in de eerdere wedstrijd. Na de verloren thuiswedstrijd tegen Jong Schotland was het over en sluiten.

Opstelling Jong Oranje: Groothuizen, Floranus, Diks, Hoogma, Van Drongelen, Ramselaar, Koopmeiners, Vlap, Kluivert, Zivkovic, Dilrosun