Dubbelslag van Griezmann zorgt voor grotere problemen bij Duitsland

16-10-2018 22:48
37

Het lek is nog niet boven bij Duitsland. De ploeg van Joachim Löw verliest drie dagen na de nederlaag tegen Nederland ook op bezoek bij Frankrijk: 2-1. De druk op de bondscoach neemt toe.

De Duitse bondscoach besloot om het roer om te gooien tegen Frankrijk. Zo mocht Leroy Sané in Parijs vanaf de eerste minuut beginnen. Die Mannschaft begon uitstekend in Frankrijk en nam via Toni Kroos al snel de leiding. Sané versierde een penalty door de bal tegen een arm van de Fransman te schieten. Kroos benutte de toegekende strafschop: 0-1.

Duitsland was in de eerste helft de betere partij, maar in de tweede helft draaide Frankrijk de rollen om. Les Bleus kwam na een uur gelijk door een fantastische goal van Antoine Griezmann, die Manuel Neuer met het hoofd verschalkte. Duitsland liep achteruit en kwam er zelf niet meer aan te pas. Tien minuten voor tijd kreeg Frankrijk een discutabele strafschop. Blaise Matuidi ging naar de grond na contact met Mats Hummels. De scheidsrechter vond het genoeg voor een penalty.

Het buitenkansje werd benut door Griezmann, die zijn tweede treffer van de avond maakte. In de slotfase wist Duitsland niets meer aan de achterstand te doen. Frankrijk gaat aan kop in de Nations League-poule en heeft zeven punten. Duitsland heeft er slechts een. Oranje pakte er door de zege op de Duitsers drie.