Strootman 'wil geen Calimero spelen': 'De kritiek op mij was ook terecht'

Strootman 'wil geen Calimero spelen': 'De kritiek op mij was ook terecht'

17-10-2018 07:29
21

Kevin Strootman kreeg dinsdagavond tegen België weer eens een kans in de basis bij Oranje. De linkspoot van Olympique Marseille hield zich keurig staande op het middenveld en was daarover, tevreden maar bovenal opgelucht.

Strootman geldt al langere tijd als één van de meest bekritiseerde Oranje-internationals. "Natuurlijk komt er dan extra druk op en moet ik mezelf laten zien", liet de 28-jarige middenvelder na de 1-1 in Brussel weten aan FOX Sports. "Ik wil geen Calimero spelen, maar als het vandaag (dinsdag, red.) mis was gegaan, dan weet ik dat mijn naam weer naar voren was gekomen."

De linkspoot kan zich echter vinden in de kritiek die na de voorbije interlandperiodes op hem neerdaalde. "Het was ook terecht, de laatste wedstrijden was ik ook niet goed. Nu was het misschien ietsje beter, hopelijk is dat de volgende keer ook weer het geval." Of hij in november weer tot de Oranje-selectie zal behoren, durft Strootman echter niet te zeggen. "Moet je aan de bondscoach vragen, die loopt hier misschien nog wel langs. Hebben jullie die al gehad? Oh, dan moet je het de volgende keer maar vragen haha."