De Ligt na één helft gewisseld: 'Heeft onze trainer blijkbaar zo ver gekregen'

De Ligt na één helft gewisseld: 'Heeft onze trainer blijkbaar zo ver gekregen'

17-10-2018 07:58
57

Voor Matthijs de Ligt zat de oefenwedstrijd tegen België er na één helft al op. De centrale verdediger vermoedt dat Ajax-trainer Erik ten Hag hier niet ontevreden over zal zijn.

Ten Hag deed voorafgaand aan de interlandbreak een oproep aan de bondscoaches om voorzichtig met zijn spelers om te gaan. Ajax heeft de komende weken immers een pittig programma met wedstrijden tegen Feyenoord en Benfica. "De club heeft natuurlijk ook zijn verplichtingen. Schijnbaar heeft onze trainer het zo ver gekregen dat ik een helft mocht spelen", glimlacht De Ligt in gesprek met Voetbal International. "Ik heb volgens mij de meeste minuten gemaakt van alle internationals. Dus Ten Hag hoopte dat de bondscoach voorzichtig zou zijn. Dat is met anderhalve wedstrijd wel gelukt."

De Ligt had echter liever de negentig minuten volgemaakt in Brussel. "Dat is logisch. Maar je kunt moeilijk tegen een trainer zeggen: nee, ik blijf erin. Ik heb gewoon rustig op het bankje gezeten en het team aangemoedigd." De centrale verdediger staat ruim voor zijn twintigste verjaardag al op elf interlands, maar wil zichzelf nog niet betitelen als onmisbare Oranje-kracht. "Dat word je pas als je over een hele lange periode constant gepresteerd hebt. Daar moet ik nog naartoe."