'Newcastle United voert overnamegesprekken: 'Ze zien een slapende gigant''

'Newcastle United voert overnamegesprekken: 'Ze zien een slapende gigant''

17-10-2018 12:15
12

Overnamenieuws uit Engeland: volgens The Daily Mail wil een groep rijke Amerikaanse ondernemers een poging doen om Newcastle United over te nemen. Het gerucht gaat dat ze de vraagprijs van rond de 340 miljoen euro willen betalen.

De huidige eigenaar van Newcastle, Mike Ashley, begon vorig seizoen met een zoektocht naar een koper. The Daily Mail citeert een bron die betrokken is bij de overnamegesprekken. "We zijn serieuze gesprekken aan het voeren met een groep zeer rijke ondernemers. Ze zien een slapende gigant en denken dat ze niet alleen het succes kunnen brengen waar de fans naar verlangen, maar denken de club ook wereldwijd naar een volgend niveau te kunnen brengen."

Mocht Newcastle – op dit moment negentiende in de Premier League – dit seizoen verder in degradatieproblemen komen, lijkt de kans echter groot dat de deal niet doorgaat. "Het is een groot risico. De angst ligt hem in het feit dat je in januari 340 miljoen euro investeert en 140 miljoen beschikbaar stelt om spelers aan te trekken, om vervolgens alsnog te degraderen."