Van Aanholt: 'Ik háát hem echt. Ik speelde niet en gooide er met de pet naar'

Van Aanholt: 'Ik háát hem echt. Ik speelde niet en gooide er met de pet naar'

17-10-2018 13:44
39

Patrick van Aanholt heeft weinig goede herinneringen aan zijn eerste jaar bij Vitesse. De vleugelverdediger dacht er zelfs aan om te stoppen met voetballen. Van Aanholt vertelt dat in YouTube-show Met Andy in de Auto. 

Het seizoen vòòr zijn komst naar Arnhem was ook een drama. "Ik werd door Chelsea verhuurd aan Wigan Athletic, met Roberto Martinez. Ik háát hem echt. Ik stond eerst drie wedstrijden in de basis, daarna speelde ik niets meer. Alles ging goed, maar nadat ik met Jong Oranje weg was geweest, speelde ik niets meer. Martinez zei: je moet geduld hebben. Toen ging ik er met de pet naar gooien", blikt Van Aanholt (28) terug. 

"Ik ging terug naar Chelsea. Ik was akkoord met FC Twente, maar Chelsea had een samenwerking met Vitesse. Met tegenzin moest ik daar naar toe. John van den Brom was trainer. (...) Toen ik niet speelde, werd ik gek. Ik belde Chelsea en zei: ik moet van jullie hierheen en dan speel ik niet. Chelsea belde naar Jordania (toen nog eigenaar van Vitesse, red.). Van Aanholt moet spelen, zeiden ze. Maar ik bleef op de bank zitten."

Stoppen
"Ik speelde daarna een paar wedstrijden in de basis, maar toen niet meer. Niks meer gespeeld, tot het einde van het seizoen. Ik zei: ik kom nooit meer naar Vitesse. Ik ben er klaar mee. Het was zo'n kloteseizoen, ook buiten het veld. Ik zei op vakantie tegen mijn vrouwtje: ik ben er klaar mee, ik stop met voetbal. Zo erg was het."

Na zijn vakantie kreeg Van Aanholt een telefoontje. "Vitesse wilde me nog een jaar huren, zei mijn zaakwaarnemer. Ben je gek ofzo?, zei ik. Hij zei: Fred Rutten is daar nu trainer. Als iemand jouw carrière kan redden, is het Fred Rutten."

Van Aanholt bleef uiteindelijk in Arnhem en verkaste daarna naar Sunderland. Sinds januari 2017 speelt de Oranje-international voor Crystal Palace.  

Check het stuk over Roberto Martinez en Vitesse vanaf 18.00.