Spaan schrijft boek over Nouri: 'Twee passes op de stropdas van Kluivert'

Spaan schrijft boek over Nouri: 'Twee passes op de stropdas van Kluivert'

17-10-2018 14:12
45

Als Abdelhak Nouri in 2017 níet was getroffen door het noodlot, had de Ajacied zéker de Europese top en het Nederlands elftal kunnen bereiken. Dat denkt Henk Spaan. De columnist en auteur schreef een boek over Nouri. Deze week kwam 'Nouri, de belofte' op de markt. 

Spaan stond al jaren bekend als groot bewonderaar van Nouri. Hij wijdde tal van columns aan de technische middenvelder. Spaan weet zeker dat Nouri een absolute topper had kunnen worden, ook in Oranje. Dat vertelt hij aan Ajax Showtime"Ik heb nooit anders gedacht. Vanaf het moment dat ik hem samen met Stevie Bergwijn zag lopen....Ze waren niet te stuiten! Ik zie in de jeugd van Ajax nu ook geen Nouri lopen."

Spaan weet dat onder meer Jaap Stam, bij Jong Ajax, en Peter Bosz niet laaiend enthousiast waren over Nouri. "Ik neem het hen kwalijk, omdat ik een enorme fan van Nouri ben en een enorme liefhebber van zijn spel. Ik vond het gewoon doodzonde."

"Drie weken voor de Europa League-finale speelde Ajax tegen Go Ahead Eagles. Speelde Nouri Kluivert twee passes vanaf vijftig meter op zijn stropdas. Dat betekende dat hij in vorm was. Toen zette Bosz hem tijdens de finale op de tribune, zonder dat hij het hem zelf verteld had."